Viața de antreprenor e plină de imprevizibil. Iar când vorbim despre servicii PR, situația e și mai antrenantă. Nu știi precis ce o să lucrezi săptămâna viitoare sau cât vei câștiga cu exactitate peste trei luni, ba chiar inclusiv când eram într-o agentie de PR erau multe variabile. Ce știi, însă, dacă ai pornit pe drumul ăsta cu „inima deschisă” e că n-o să ratezi niciun motiv de plăcere, pe care poate nu l-ai avea la un job stabil.

De ce și când merg

Bistro Matrioska e unul dintre locurile mele preferate, până acum, unde aș merge atât pentru a lucra câteva ore din oraș, dar unde mi-aș putea programa fără probleme și o ședință mai puțin formală. Fiind vară, eu am ales să stau afară, unde sunt câteva mese și atmosfera e plăcută și, mai ales în timpul prânzului, majoritatea clienților sunt oameni de la firmele din împrejurimi,  care aleg meniul de la mijlocul zilei.

Însă, așa cum am descoperit, un punct de atracție este interiorul, unde e aranjat foarte primitor și e genul pe care îl ții minte. De altfel, la etaj sunt câteva biblioteci, iar o parte dintre cărți cred că au fost aduse de către clienți. Căci, din câte am aflat, odată cu locul a fost lansată și „Cartea Matrioska”,

agentie de prscrisă de proprietarul locului și, la început, fiecare client primea un exemplar, cu rugămintea că, dacă îi va plăcea, poate aduce, la următoarea vizită, o carte. Mi-a plăcut mult (și asta nu se întâmplă des) cum

este decorat în interior, îndeosebi la etaj, unde sunt multe mesaje cu care am rezonat, unul dintre ele fiind „Trebuie să avem și rădăcini”.

Prețuri&meniu

Am fost într-o zi în care am avut chef să încerc doar lucruri pe care nu le aleg, în mod obișnuit. Am început cu ceea ce în meniu se numește „Limonadă îndrăzneață”, o combinație de limonadă cu kiwi, pentru care am dat 16 lei. Fiind acolo la momentul prânzului, am vrut să testez și meniul lor. Din câte am înțeles, vara au un număr mai restrâns de variante pentru mâncare și un singur meniu de prânz. În ziua în care am mers eu, meniul a fost alcătuit din ciorbă de fasole, rasol de vită cu legume și salată, iar la desert am avut parfait de vanilie, toate pentru 25 de lei.

Pe lângă toate lucrurile care mi-au plăcut, am apreciat foarte mult amabilitatea tipei de la bar&co. În ultimii ani, am început să apreciez foarte mult componenta umană, iar interacțiunea cu o persoană cu bun-simț mă poate face să mă întorc, pe când un om necivilizat mă determină negreșit să evit locul respectiv, oricât de bună ar putea fi mâncarea sau orice alte elemente pozitive ar exista.

Am putea spune că am fost în formă la vizita la Bistro Matrioska, având în vedere că am încercat și un al doilea desert, Matrioska Cheesecake (18 lei), o prăjitură cu blat de biscuiți Oreo și jeleu din Fanta, ornată cu fructe.

Cu sau fără agentie de PR, Bistro Matrioska se remarcă din mulțime

Deși aveam  de mult timp locul pe lista mea de testat, cred că a avansat destule poziții în ierarhie prin promovarea pe care o au pe Facebook. Nu știu dacă se ocupă vreo agentie de PR de această componentă, însă s-au remarcat prin patru prăjituri create în „armonie” cu contextul politic al prezentului românesc. Astfel, prăjitura 20 20, prăjitura tehnocrată, prăjitura cu executare și prăjitura nemțească au corespondențe în scena politică a țării noastre și vin cu descrieri inspirate, care probabil că fac curios până și un ignorant al dulciurilor. Zic „probabil” pentru că eu iubesc dulciurile, deci pe mine m-ar fi câștigat aproape orișicum.

Una peste alta, Bistro Matrioska a devenit repede unul dintre locurile mele preferate, în care revin ori de câte ori am ocazia, fie în contexte profesionale, fie cu prieteni&co.

Lasă un răspuns