În materie de tendințele HR-ului din IT, lucrurile au rămas constante în țara noastră. Similar cu 2022, în prima parte a acestui an, atenția în companiile românești a fost pe consolidarea echipelor existente și acoperirea eventualelor posturi libere, după ce, la începutul lui 2023, IT-ul mondial a trecut printr-o serie de disponibilizări.

În compania românească de IT EXE Software, orientarea a fost către retenție și dezvoltare – crearea planurilor de carieră, programe și certificări.
„Anul acesta, ne-am mărit echipa cu 14 oameni, iar până la finele lui 2023 sunt șanse ca numărul lor să se dubleze. Ritmul e mai puțin accelerat, față de anul trecut, dar ideea de bază rămâne aceea de a avea grijă de oamenii noștri și de a le fi alături în perfecționarea lor profesională. Per total, numărul angajaților depășește 120, în acest moment”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

În compania menționată, au fost extinse echipele de Web&Mobile, Business Inteligence (BI) și Visual Basic for Applications (VBA) și a fost formată o echipă de Desktop Development, atât din oameni externi, cât și reorientarea celor interni, pentru un proiect nou. Rolurile deschise în EXE Software sunt în Power Apps Development -o premieră în companie- și Web&Mobile Development, atât full stack, cât și front-end Development.

Evenimentele de grup rămân o prioritate pentru dezvoltarea relațiilor între membrii echipei, atât team building-urile, cât și petrecerile de final de an fiind incluse în calendarele celor mai multe companii de IT.

Articol publicat și de ITchannel.ro.

Despre EXE Software
EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țara noastră, fiind înființată în anul 2001 și având produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente din lume. Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, susținând îmbunătățirea performanțelor și eficienței proceselor de business din interiorul fiecărei companii din portofoliul său de clienți. Cu peste 200 de proiecte la activ, EXE Software este partener certificat Microsoft Gold și și-a clădit reputația dezvoltând și implementând soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection și data analysis.