Anul 2020 a adus o serie de provocări și obstacole pentru mediul business pe întreg globul, România nefâcând excepție. Totuși, domeniul IT a fost unul care a reușit să se redreseze repede – spre exemplu, în cazul companiei românești EXE Software, strategia anilor anteriori s-a dovedit a fi utilă în contextul pandemiei.

Lucrul remote, de acasă, a grăbit implementarea unor soluții de eficientizare a proceselor de lucru interne, iar tendințele domeniului, de recrutare continuă și integrare în echipă de noi talente, au fost prezente în continuare în compania menționată.

În cazul EXE Software, business-ul românesc a reușit să treacă repede la modul de lucru online, date fiind investițiile anterioare în echipamente, aplicații și linii de comunicare rapide. În plus, și-a dovedit utilitatea timpul dedicat soluțiilor de management al activităților interne, a fluxurilor și procedurilor de lucru. De-a lungul lui 2020, compania mizat pe consolidarea cunoștințelor si întărirea capacității de producție, îndeosebi în zona noilor tehnologii WEB, Mobile, BI și AI.

De altfel, accelerarea procesului digitalizării mediului de afaceri a generat creșterea cererii pentru implementarea de platforme de business online, precum și de aplicații pentru eficientizarea activităților interne. De remarcat a fost reacția companiilor locale, în mod special a antreprenorilor români, care în ciuda dificultăților evidente din acest an, au considerat că trebuie să investească în platformele necesare modernizării afacerii existente sau chiar în deschiderea de noi linii de business.

Una dintre marile reușite, mulțumită și echipei noastre de HR, este aceea că am depășit numărul de 100 de specialiști IT români angajați și preconizăm o creștere semnificativă și anul viitor. Chiar dacă a fost un an atipic, cu multe incertitudini și necunoscute, cred că suntem cu toții de acord că lucrul online a arătat, mai mult ca oricând, că orice obstacol poate fi depășit prin pasiune și dăruire, coeziune și forță de grup, chiar și în condiții de distanțare socială.
În contextul unui an 2020 marcat de criza panademică, compania noastră încheie anul cu o cifră de afaceri estimată la aproape 4,4 milioane de euro, reprezentând o creștere de 13,3 procente, față de anul trecut”, a declarat Sorin Cosmescu, CEO EXE Software.

Articol publicat și de „Adevărul”, „Revista Biz”, start-up.ro și TV6.

Despre EXE Software
EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țara noastră, fiind înființată în anul 2001 și având produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente din lume. Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, susținând îmbunătățirea performanțelor și eficienței proceselor de business din interiorul fiecărei companii din portofoliul său de clienți. Cu peste 200 de proiecte la activ, EXE Software este partener certificat Microsoft Gold și și-a clădit reputația dezvoltând și implementând soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection, data analysis, folosind metodologii ca Agile, Waterfall, Extreme Programming (XP) și Adaptive Software Development (ASD).

Lasă un răspuns