Viața de antreprenor e plină de imprevizibil. Iar când vorbim despre servicii PR, situația e și mai antrenantă. Nu știi precis ce o să lucrezi săptămâna viitoare sau cât vei câștiga cu exactitate peste trei luni din munca de consultanță PR. Ce știi, însă, dacă ai pornit pe drumul ăsta cu „inima deschisă” e că n-o să ratezi niciun motiv de plăcere, pe care poate nu l-ai avea la un job stabil.

De ce și când merg

Artichoke a devenit repede unul dintre locurile mele preferate. E poziționat central, pe o străduță perpendiculară pe Calea Victoriei și eu ajung, de obicei, mergând pe jos cinci minute de la stația de metrou Piața Universității.

Ultima dată, am poposit în a doua jumătate a unei zile de lucru, după ce am avut o dimineață rezervată ședințelor. Pentru că încă aveam temperaturi prietenoase, am găsit toate mesele afară, dar din câte am cercetat, locul poate fi o alegere și pe timp de toamnă cu iz de iarnă. E bine de știut că Artichoke are peste 10 mese disponibile, la care încap câte două persoane lejer sau câte patru mai înghesuite. În interior, am remarcat o colecție de fanioane și câteva ilustrații sportive, în centrul lor tronând o poză cu Nadia Comăneci.

Stilul locului e unul minimalist, însă e o senzație minunată să lucrezi într-un decor de copaci și intuiesc că e o oază de răcoare, îndeosebi pe timpul verii. Căci, toamnă fiind când am fost eu, pe alocuri mi s-a părut un pic cam răcoare.

Prețuri&meniu

Alegerea mea de început a fost un Latte (12 lei), iar curiozitatea m-a împins și spre ceva ce nu încercasem niciodată: un pahar de lapte de migdale și alune (13 lei), făcut chiar de ei. Și, bineînțeles, am încercat și ceva dulce: banana bread cu ciocolată (13 lei), pe care aș mai mânca-o și a doua oară. Cafeneaua are disponibile și vreo cinci variante de mâncare (14-24 de lei), însă eu nu am încercat vreuna dintre ele, cel puțin deocamdată.

Consultanța PR într-un astfel de loc e plăcere 🙂

Recomand locul fără rezerve pentru o întâlnire de business, pentru un interviu sau pentru o cafea savurată cu ochii la un peisaj frumos. Ultima dată, eu am fost să lucrez cu o prietenă jurnalist și au mers strună și task-urile mele de PR din ziua respectivă, și articolele ei pentru revistă. Și unde mai pui că am avut și o senzație pronunțată că aș fi în vacanță, pentru că locul mi-a amintit în mod deosebit de Berlin.

Celelalte episoade din „Locuri de unde poți să lucrezi în București”:

4. Ted’s Coffee
3. Bistro Matrioska
2. SanThe Fitoceainărie
1. Inspirago

Lasă un răspuns