Ilie Bărbulescu a cunoscut cu Steaua cele mai mari performanțe posibile. Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, trei campionate interne și două Cupe ale României fac un personaj de neuitat din cel poreclit, odinioară, „Balamuc”.

Interviul a fost publicat și în numărul 2 al programului de meci, realizat de Asociația Steliștilor 1947, pentru partidele disputate pe teren propriu de către echipa de fotbal CSA Steaua.

Care sunt cele mai frumoase amintiri care vă leagă de la Steaua?

În primul rând, sunt încântat pentru că m-ați luat în calcul (n.r. Asociația Steliștilor 1947) în celebrarea celor 70 de ani ai clubului Steaua. Este o stimă să mă aflu printre cei care au contribuit la palmaresul Stelei. Mulțumesc! E o mândrie să mă uit în urmă cu zeci de ani și să mă gândesc la performanțele pe care le-am făcut împreună cu colegii mei.

E un moment anume de care vă aduceți aminte cu plăcere?

De TOT. Toată echipa. Toți am fost eroi la Sevilla. Să câștigi exact în inima lor, când nimeni nu îți dă nicio șansă?! E ceva de neuitat!

Ați declarat, cândva, că „războaiele” cu Dinamo au fost un capitol special în cariera de jucător. Cum le resimțiți acum?

Indiferent de ligă, chiar dacă e un meci de „old boys”, sentimentul rămâne același. Oricum, acum Steaua va juca cu Dinamo mult mai devreme decât ne așteptam. Poate mulți o să lase Liga I pentru Liga a IV-a. (râde)

Cum știe un suporter care este Steaua adevărată?

Un stelist adevărat se vede după sigla pe care o poartă. Unii poartă FCSB, este treaba lor. Steaua-Stea s-a înscris în Liga a IV-a. Nu am nimic cu ceilalți, tot respectul pentru eforturile lor. Adevărul e că e o situație ciudată. După 28 de ani, ne punem problema dacă că Dinamo e Dinamo, că Steaua este Steaua, că Rapid este Rapid, că Sportul Studențesc e Sportul Studențesc. Pe undeva au fost niște greșeli.

Ce vă mai leagă de fotbal acum?

Sunt în continuare la FC Argeș, unde este centrul de copii și juniori pe care l-am renovat și l-am pus pe picioare. O să-i dăm drumul, vor fi 10 grupe fără plată, cu antrenori competenți, ca să aducem din nou fotbaliști acolo unde am crescut eu, Nicolae Dobrin și toate gloriile FC Argeșului, echipă care a dat fotbaliști la toate echipele bune. Fără un centru de fotbaliști nu poți să răzbești. Am discutat și cu Ștefan Iovan, că el se ocupă și de centrul de copii și juniori la Steaua și discutam că au luat juniori foarte buni. Steaua are și de unde, are o arie de selecție foarte mare și aici e mult mai ușor să crească fotbaliștii de mâine. Chiar am aici un jucător, un jucător bun, pe care l-am adus de la Pitești, Andrei Pătrănoiu.

Ce avantaje are Steaua, în acest moment?

La Steaua e seriozitate, e disciplină, e muncă, e liniște, e stabilitate. Sunt două cantonamente, e totul ca la carte, doar că luat de la început. Puține echipe de Liga a III-a și chiar e Liga a II-a se pot mândri cu condițiile pe care le are Steaua. Toate pleacă de la ei. Lotul este mare, concurența este și mai mare, nu mai vorbesc de colectivul tehnic pe care-l are, format din profesioniști. Niciunul nu vrea să piardă un meci, e determinare foarte mare! Obiectivul e clar: promovarea. În plus, trebuie să reamintim ce înseamnă Steaua în fotbalul internațional. Mă bucur că văd din nou sigla Steaua, sincer, am fost și la primul antrenament, de asta vin și la meciuri. După aia, cum spune românul, pot să mor liniștit.

Lasă un răspuns