Domeniul IT continuă să prezinte interes și să se poziționeze în topul favoritelor pentru oameni, atunci când își aleg o carieră. Implicarea femeilor rămâne o constantă, în acord cu ultimii ani, aproximativ 30% din companie fiind reprezentată de segmentul feminin, arată datele EXE Software.

Când vine vorba despre a alege segmentul preferat din domeniul Tech, populare sunt partea de creație și dezvoltare software Web, Mobile și BI, Testare, în vreme ce departamentele de HR, Financiar și Marketing sunt acoperite integral de către femei în compania menționată.

„An de an, se observă o creștere în ceea ce privește numărul tinerelor care devin studente la facultăți cu profil tehnic și acest lucru se reflectă și în forța de muncă din domeniul nostru. Întâlnesc femei pasionate de munca lor, foarte bine pregătite, care reușesc să îmbine pasiunea pentru tehnologie cu partea creative. Sunt atente la detalii, au capacitatea de a găsi soluții, dau dovadă de perseverență și răbdare și au abilități bune de colaborare și comunicare”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Din cele 17 roluri de team managers și team leads ai companiei, șapte sunt ocupate de femei. De altfel, raportat la începuturile companiei, fondată în urmă cu 23 de ani, două persoane de sex feminin din echipa inițială, având funcțiile de director financiar și programator, sunt încă angrenate în companie, în vreme ce topul celor mai mare istoric în companie e completat de două femei cu funcția de programator și team manager, de 20, respectiv 19 ani în EXE Software.

Articol publicat și de green.start-up.ro, ITchannel și RevistaBiz.

Despre EXE Software
EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țara noastră, fiind înființată în anul 2001 și având produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente din lume. Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, susținând îmbunătățirea performanțelor și eficienței proceselor de business din interiorul fiecărei companii din portofoliul său de clienți. Cu peste 200 de proiecte la activ, EXE Software este partener certificat Microsoft Gold și și-a clădit reputația dezvoltând și implementând soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection și data analysis.